Alimentació Sostenible

Alimentació Sostenible

  • 19 de novembre de 2021

L’any 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible (CMAS), una oportunitat per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi millorar la salut de les persones, fer front a l’emergència climàtica i enfortir les economies locals sostenibles.

En aquest context, Ara, aquí, les escoles, és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració d’Escoles+Sostenibles adreçada als centres escolars de la ciutat per donar veu als infants i joves, i potenciar la seva participació per sensibilitzar i motivar a la societat. Gairebé un centenar de centres educatius de Barcelona s’han sumat al repte per contribuir a una transformació del sistema alimentari i formar part de la campanya de ciutat!

Els alumnes de Sisè de Primària de la Salle Bonanova s’han afegit al repte proposat i, a partir dels aprenentatges i reflexions sobre el sistema alimentari, han dissenyat en petits grups un pòster per reivindicar la salut, la sostenibilitat i la justícia global. Entre tots han elaborat 40 pòsters.

Prèviament a l’elaboració del pòster, s’han treballat idees com apostar per productes de proximitat, de temporada i respectuosos amb el medi ambient i impulsar l’adopció de dietes saludables per a les persones i el planeta basades en aliments frescos i evitar els productes ultra processats. Cal reduir el malbaratament d’aliments i els envasos així com fomentar relacions justes en la cadena agroalimentària. Entre tots cal trobar la manera de transformar el sistema alimentari per crear una alimentació sostenible. Un dels pòsters creats ha estat enviat per formar part de la iniciativa suggerida.