Oferta educativa

Langcentre

El Departament d’Anglès extraescolar de La Salle Bonanova va iniciar les seves activitats l’any 1970, essent director del col·legi el Gmà. Joaquim Morató. Des de llavors ençà, el departament ha seguit oferint els seus serveis ininterrompudament des de 1970 fins al dia d’avui, primer amb el nom de The Intensive English Department i actualment amb el nom de Langcentre.

Durant aquest temps, el centre ha permès a centenars d’estudiants de La Salle Bonanova adquirir un nivell molt alt d’anglès i així poder presentar-se amb èxit a exàmens externs, tals com els de l’Escola Oficial d’Idiomes i el Certificate of Proficiency in English, Certificate of Advanced English i First Certificatein English de la Cambridge University.

Actualment Langcentre ofereix classes d’anglès intensiu a alumnes des de 1r d’Educació Primària fins a 2n de Batxillerat en horaris de migdia i de tarda. Els grups es formen en funció del nivell i del nombre d’alumnes inscrits. Alhora, Langcentre ofereix formació en anglès a alumnes universitaris de la Residència, classes preparatòries per a obtenir les Certificacions de Cambridge a professorat de La Salle, i classes d’anglès conversacional a mares i pares de l’escola.

Eixos que defineixen el Langcentre

Horaris

A partir de tercer de primària i fins a primer de batxillerat els alumnes tenen una sessió diària d’anglès amb els seus mestres de dilluns a divendres al migdia. Els alumnes de cicle inicial de primària, els estudiants de 2n de Batxillerat i els alumnes nous a Langcentre concentren les seves classes en entre dos i quatre dies a la setmana segons el curs i el nivell.

Objectius
  • Potenciar l’atenció a la diversitat amb classes d’anglès intensiu agrupant els alumnes per edats, nivells i subnivells homogenis en funció de la nota mitjana del curs anterior.
  • Potenciar l’aprenentatge de l’anglès com a centre preparador oficial d’exàmens Cambridge, per l’obtenció de certificacions internacionals.
  • Incorporar les noves tecnologies en l’aprenentatge de l’anglès.
  • Mantenir una comunicació fluïda amb les famílies dels alumnes en termes de progressió i avaluació de l’alumne a través d’entrevistes i documents d’avaluació diversos.
Mètode de treball

Les classes estan enfocades vers l’expressió i comprensió oral i escrita de l’anglès, a partir de situacions quotidianes que els alumnes poden viure fora de l’escola, tant actualment com en el futur. També treballem punts gramaticals, vocabulari, l’expressió i la comprensió oral i escrita.

Les classes es basen en l’expressió oral, amb un bon seguiment del procés d’aprenentatge de l’alumne, una comunicació molt fluïda amb les famílies, grups reduïts i el compromís de l’alumne.

Titulacions

Apostem per un aprenentatge integral de l’idioma, superant objectius i continguts curs rere curs. Per això, oferim al nostre alumnat la possibilitat d’obtenir els certificats de Cambridge University a partir de 3r de Primària. Aquests certificats estan reconeguts per empreses, institucions i universitats com l’evidència més sòlida del nivell d’anglès d’un usuari.

Els exàmens corresponents a les etapes d’Educació Primària (Starters, Movers i Flyers) es fan a la mateixa escola, evitant així que l’alumne hagi de sortir del recinte escolar per examinar-se.

Activitats a l'estiu

Dintre del marc d’activitats de vacances, Langcentre organitza tres propostes que combinen a la perfecció l’ús de la llengua anglesa amb la diversió pròpia de les activitats d’estiu. Aquestes activitats són: Summer Camp a Anglaterra o Irlanda. La Salle English & Adventure a La Seu d’Urgell. Intensive English campus a l’escola.

Resultats del Langcentre període 2018-19

Primària (Cambridge YLE): 100%

Secundària i Batxillerat (Cambridge A2 Key): 95%

Secundària i Batxillerat (Cambridge B1 Preliminary): 100%

Secundària i Batxillerat (Cambridge B2 First): 88.2%

Secundària i Batxillerat (Cambridge C1 Advanced): 92,3%