L’ESCOLA D’IDIOMES S’ADAPTA A LA COVID-19

L’ESCOLA D’IDIOMES S’ADAPTA A LA COVID-19

  • 3 de March de 2021

L’Escola d’Idiomes, com no podia ser d’altra manera, ha hagut d’adaptar-se a la nova normativa d’educació referent a la Covid-19, segons la qual els alumnes que no pertanyen al mateix grup-classe no poden fer el seu aprenentatge (en aquest cas de francès, alemany o xinès) dins de la mateixa aula.

Gràcies a les noves tecnologies, hem pogut fer classes híbrides contemplant diverses modalitats, com poden ser: un alumne presencialment a classe i els altres virtualment a casa, tots virtualment a casa, o bé, els alumnes presencialment a l’aula, però separats en aules diferents si no pertanyen al mateix grup-classe.

D’aquesta manera hem avançat en l’aprenentatge de l’idioma i hem dut a terme diversos projectes i simulacions de situacions sense moure’ns de casa o de les aules. Recordo especialment el projecte de guió de pel·lícula que vam escriure mitjançant el xat del zoom tots plegats. Tothom va participar i sense adonar-nos vam crear un guió digne d’un film policier. I amb els més grans vàrem analitzar un poema de Rimbaud, “Sensation”, per posteriorment crear-ne un de nou. Finalment, també es van realitzar simulacions de proves d’exàmens oficials en diversos nivells, la majoria amb resultats excel·lents.

I així és com, amb l’ajuda de les noves tecnologies, i també gràcies a la imaginació i a la voluntat dels alumnes, docents i coordinadors, hem pogut continuar impartint classes amb tota normalitat a l’Escola d’Idiomes.

Professora Ariadna Villegas