Conferència global del IB de 2022 a La Haia

Conferència global del IB de 2022 a La Haia

  • 10 de octubre de 2022

Una delegació de La Salle Bonanova ha estat present a la conferència global del Batxillerat Internacional que ha tingut lloc a la Haia durant els dies 6, 7 i 8 d’octubre amb més de 1600 Congressistes vinguts de tot Europa, Àfrica i Orient Mitjà.  

Aquesta  conferència, que ha girat al voltant del tema “Embracing innovation, inspiring action” (apostar per la innovació, inspirar l’acció) ha estat una plataforma única perquè els assistents participessin en debats profunds i compartissin idees noves així com millors pràctiques per a l’educació.  

Novament hem escoltat que afirmacions tant contundents com “el nostre planeta està en crisi”. Els grans reptes globals interrelacionats que cal afrontar: el canvi climàtic accelerat, la desertització, l’extinció de part de a biodiversitat, la capacitat del planeta per alimentar la humanitat, la desigualtat extrema de la riquesa i les pandèmies globals, estan afectant a milers de milions de persones arreu del món.  

Molta gent, especialment els joves, estan amoïnats pel futur que veuen davant seu. Aquesta crisi global planteja preguntes i grans oportunitats en quan el paper de l’educació.  

El professor Arjen Wals va donar algunes respostes utilitzant la perspectiva del Whole School Approach per aconseguir una educació de qualitat que sigui rellevant, responsable i transformadora tenint en compte els reptes globals més urgents. 

El 7 d’octubre vam tenir una ponència sublim per part ponent Steve Bollar sota el lema “Leaders are not supposed to blend in, they’re supposed to stand tall” ( els líders no s’han de camuflar, han d’anar amb el cap ben alt). Ens recordà la necessitat de mantenir el cap ben alt en tot el que fem des de l’àmbit de l’educació per tal de maximitzar el nostre lideratge i impacte, així com la necessitat de passar d’una mentalitat conformista a una mentalitat de compromís alhora que protegim i honorem la nostra integritat.