V edició d’ Indagare

V edició d’ Indagare

  • 25 de octubre de 2022

El dissabte 22 d’octubre, dos estudiants de segon de Batxillerat Internacional van presentar les seves Monografies a la V edició d’Indagare.  

Indagare és una trobada d’estudiants i exalumnes del Batxillerat Internacional organitzat per l’ ASIBI ( Asociación Ibérica de Centros de Bachillerato Internacional) i l’IES Rosa Chacel.

Durant aquesta trobada, estudiants  que han cursat o actualment cursen el Batxillerat Internacional  en diferents escoles del territori espanyol poden presentar els seus internals i/o Monografies. Els primers són treballs d’investigació que els alumnes han de fer de cada matèria que cursen al batxillerat internacional.

La Monografia és un treball d’investigació individual sobre un tema vinculat a una de les matèries del programa del Diploma. L’alumne ha de plantejar un tema i una pregunta d’investigació, aquest treball d’investigació és clau i necessari per l’obtenció del diploma.

La Inés i la Maria van presentar les seves Monografies durant aquesta jornada. La Maria va presentar la seva investigació relacionada amb la matèria d’història, i la Inés sobre la matèria de literatura catalana.

La Monografia de la Maria volia respondre a la següent pregunta: fins a quin punt van influir els judicis de Nuremberg a la justícia internacional? D’altra banda, la Monografia de la Inés es va centrar en investigar la pèrdua de la infància als personatges d’Alícia al país de les meravelles’ i ‘Mirall trencat».

Tant la Maria com la Inés  van fer una fantàstica i meravellosa exposició on van explicar tot el procés i metodologia que van fer servir  per poder desenvolupar la seva Monografia i respondre a la pregunta d’investigació. La Inés i la Maria van demostrar que havien treballat amb ganes i moltíssima motivació, característiques essencials que formen part del perfil d’un alumne IB. Des de l’escola, els transmetem la nostra més sincera enhorabona i agraïment per les seves presentacions i  col·laboració en aquesta jornada.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website