Extraescolars Primària

Les activitats extraescolars són una bona eina per completar la formació d’infants i joves ja que permeten treballar i desenvolupar les intel·ligències múltiples de cada individu.

Esportives

Escola esportiva
Un cop assolit el domini de les habilitats motrius fonamentals, els alumnes tenen la possibilitat d’iniciar-se en diferents esports: handbol, bàsquet, hoquei, futbol, judo... de manera rotativa. L’objectiu és que descobreixin tot el ventall de possibilitats per, més endavant, poder escollir el que més els agradi. El fet de ser una activitat no competitiva fomentarà la vessant lúdica i la transmissió de valors propis de cada esport.
Vòlei femení
Aquesta activitat està destinada a nenes. Les jugadores de voleibol poden començar a treballar els gestos tècnics i, per primera vegada, aspectes tàctics del mini vòlei. També es dona gran importància a la dinàmica d’equip i els valors com el respecte, el companyerisme, l’esforç... L’activitat no és competitiva.
Bàsquet
Iniciació al treball de tecnificació del bàsquet. Els alumnes poden començar a treballar aspectes més tècnics i tàctics sense deixar de banda els valors propis de l’esport com el respecte, el companyerisme... L’activitat no és competitiva. Mitjançant el joc treballem de manera específica la millora de la coordinació ull mà i els gestos tècnics bàsics del bàsquet.
Hoquei patins
Iniciació al treball de tecnificació del hoquei. Els alumnes poden començar a treballar aspectes més tècnics i tàctics sense deixar de banda els valors propis de l’esport com el respecte, el companyerisme... L’activitat no és competitiva. Mitjançant el joc treballarem de manera específica la millora de la coordinació i els gestos tècnics bàsics del hoquei.
Futbol
Iniciació al treball de tecnificació del futbol. Els alumnes poden començar a treballar aspectes més tècnics i tàctics sense deixar de banda els valors propis de l’esport com el respecte, el companyerisme... L’activitat no és competitiva. Mitjançant el joc treballarem de manera específica la millora de la coordinació ull peu i els gestos tècnics bàsics del futbol.
Handbol
Iniciació al treball de tecnificació del handbol. Els alumnes que escullin el handbol poden començar a treballar aspectes més tècnics i tàctics sense deixar de banda els valors propis de l’esport com el respecte, el companyerisme... L’activitat no és competitiva. Mitjançant el joc treballem de manera específica la millora de la coordinació i els gestos tècnics bàsics del handbol.
Activitats lúdic-esportives
Aquesta activitat va adreçada als alumnes que vulen realitzar diferents activitats físiques sense el compromís de la competició oficial. L’objectiu és adquirir hàbits saludables dins d’una pràctica esportiva lúdica a través de l’organització d’activitats físiques i jocs esportius.
Gimnàstica rítmica
Aquesta activitat contribueix a millorar les habilitats motrius, el coneixement del cos, el ritme i el moviment dins d'un component artístic. Afavoreix el treball en equip.
Patinatge artístic
Millorar la coordinació, l’equilibri i l’habilitat motriu. Desenvolupar els músculs de les cames i augmentar la força. Les articulacions adquireixen més elasticitat.

Anglès

Taller d’anglès
Utilitzar la llengua estrangera fora del context curricular. S’utilitzen els Ipads per poder aprendre petites històries i cançons per tal de conèixer estructures gramaticals pròpies de la llengua incrementant així el coneixement de vocabulari. Aprenem a emprar la llengua estrangera amb correcció tenint en compte l'entonació, el ritme i les estructures pròpies per transmetre informacions diverses d'acord amb una finalitat comunicativa i emprant els recursos disponibles.
Arts and crafts
És una activitat pensada per treballar la creativitat i les arts plàstiques. Els alumnes en aquesta extraescolars utilitzen diferents materials i tècniques per treballar les arts plàstiques com pot ser la pintura, el fang, el dibuix, el collage, la creació d’elements decoratius... Tots els treballs comporten un exercici de motricitat fina i d’estètica que afavoreixen la creativitat dels alumnes. Activitat en anglès.

Creativitat i tecnologia

Teatre
Amb aquesta activitat fem possible la participació creativa, el desenvolupament i la realització individual, enriquir els codis de comunicació i brindar noves formes d’interacció dels alumnes amb els seus companys, l’entorn on viu... Estimula la memòria, la imaginació, la creativitat i el control del moviment corporal.
Creació de pel·lícules
Presentació de les eines bàsiques, funcionament d’un Ipad i emmagatzematge i captura de fotografies. Iniciació a l’edició de fotografies utilitzant diferents apps; seguidament de l’enregistrament d’imatges de vídeo i posteriorment, edició i creació de petites pel·lícules mitjançant les eines i apps que un l’Ipad ofereix.
Robòtica
Oferim dos nivells: inicial pels que comencen robòtica com a extraescolar i avançat pels que és el seu segon any. Treballem la creativitat, la direccionalitat, la motricitat fina, la robòtica i la programació fomentant sempre un bon treball en equip. Pels alumnes de cicle mitjà i superior aquesta activitat està dissenyada per a que els alumnes desenvolupin els seus coneixements de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques (STEAM) de manera lúdica, potenciant la resolució de problemes i el treball en equip. També es treballa la creació i programació de videojocs educatius amb Scratch 3.0. Els alumnes de 4t d’EP, tenen l’oportunitat de participar a la First Lego League Junior (FLLJr).

Noves habilitats

Mecanografia
Programa Novotyping destinat a l’aprenentatge d’escriure amb rapidesa i seguretat a l’ordinador. Es tracta d’una mecanografia adaptada a noves tecnologies. Cal aprendre la posició del cos i dels dits per treballar amb l’ordinador i evitar així possibles dolències corporals. El fet d’aprendre a escriure amb tots els dits i rapidesa facilita la feina dels alumnes.
Mastercooking
Els alumnes aprenen i experimenten amb diferents receptes i al mateix temps, se’ls ensenya l’origen, propietats i possibilitats que un mateix ingredient pot tenir a la cuina. Els alumnes podren emportar-se a casa les seves elaboracions.
Fil i agulla
Realització de diferents tipus de punts i activitats. Aquesta activitat es presenta per desenvolupar aspectes manipulatius a través d’activitats realitzades amb fil i agulla com el punt de creu i el patchwok.
Scrapbooking
És una activitat pensada per aprendre tècniques de creació plàstica a partir d’ornaments, papers de colors i material de tot tipus; potenciant la creativitat, els alumnes poden guardar les seves fotografies i records de manera més divertida i bonica. Complem l’activitat amb l’aprenentatge d’edició de fotografia i creació de post cards i collage amb l’Ipad.

Altres extraescolars

Relaxació - Ioga 
A partir d’aquesta activitat els alumnes exerciten la respiració i aprenen a relaxar-se, és un exercici que disminueix l’agressivitat i afavoreix la capacitat de concentració. El ioga per a infants ajuda a desenvolupar el seu potencial creatiu i la seva capacitat de resoldre problemes i superar reptes. L’alumne tranquil i menys actiu, l’ajuda a activar el seu cos i a refermar la seva autoestima.
Estudi
Afavorir un clima de treball en un espai determinat ajuda als alumnes a treure profit d’un temps que necessiten dedicar per tal de repassar els continguts treballats a l’aula. La presència del mestre i la seva resposta als dubtes plantejats els anima a millorar el seu aprenentatge. Els professors estan presents a l’aula per a possibles consultes individualitzades.
Catequesi
Els Alumnes de cicle mitjà que ho desitgen fan la preparació per a la primera comunió amb un programa d’activitats i coneixements que imparteixen els/les catequistes. Al llarg dels dos anys es preparen per poder rebre el Sagrament i fer una cerimònia emotiva, viscuda i participativa. Per poder fer la comunió, és necessari realitzar els 2 cursos sencers de catequesi o poder acreditar amb una certificació que s’ha fet fora del centre.
Ciència
Extraescolar dirigida pel conegut físic Dani Jiménez. Science Club és una activitat adreçada als alumnes que vulguin gaudir i experimentar encara més de la ciència, la tecnologia i la creativitat. Utilitzen els experiments, els reptes i els problemes de multi solució com a eina d’aprenentatge i estimulació científica. Proporcionen un Kit científic per cada alumne que inclou materials per fer els experiments durant les diverses sessions. El físic Dani Jiménez es fa present amb Màster class.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website