Intercanvis Internacionals a Secundària

Intercanvis Internacionals a Secundària

  • 15 de desembre de 2021

Aquest curs l’escola està duent a terme intercanvis internacionals arreu d’Europa. De moment tots aquests són virtuals a causa de la pandèmia que estem vivint a escala mundial. Enguany estem molt contents d’haver reprès amb molt bona resposta aquestes connexions amb els nostres companys europeus. Amb la intenció de poder fer un intercanvi físic quan la situació actual ens ho permeti.

En aquests moments els intercanvis que es fan a l’ESO són en llengua anglesa i francesa. Pel que fa a la llengua alemanya estem apuntats a la plataforma ETWINNIG per trobar un institut o escola alemanya. Els nostres alumnes de 2n ESO que fan francès estan amb contacte amb els seus homòlegs de la Salle d’Arredon i els de 4t ESO amb la Salle Toulouse. A 3r ESO l’intercanvi que es porta a terme és en anglès amb l’escola Stella Maris de Malta.

Les activitats que fan són molt diverses i entretingudes amb la finalitat d’engrescar els alumnes. Fem des de la correspondència tradicional per desenvolupar i potenciar l’expressió escrita fins a les videoconferències tan presents a la nostra vida per motivar el vessant oral de l’aprenentatge d’un idioma estranger.

Els jocs com el Guess who?, o Qui est-ce?, i activitats i presentacions diverses de coneixença dels costums i cultures de cada lloc amb elaboració de pòsters i vídeos són alguns exemples del treball multidisciplinari que duem a terme.

Des de l’equip d’intercanvis continuem fent camí amb molta il·lusió per poder seguir mantenint i ampliant aquest model d’activitats amb l’esperança de reprendre els viatges internacionals en grup tan aviat com sigui possible.