Pastoral

Pastoral

L’objectiu principal del departament de Pastoral és acompanyar els alumnes en la participació activa dels valors de solidaritat, interioritat, transcendència i responsabilitat.

La Salle Bonanova realitza la seva tasca evangelitzadora i pastoral atenta a les necessitats concretes de cada alumne de l’escola per tal d’afavorir el seu creixement integral i humà. Aquesta tasca és responsabilitat de tota la Comunitat Educativa i és assumida per tots els seus membres.

L'equip

El Departament de Pastoral està format per un grup de mestres i professors de les diferents etapes de l’escola i treballa conjuntament amb els catequistes de comunió i confirmació i amb Finestra Oberta. Des d’aquest departament s’elabora la programació d’activitats tenint en compte el caràcter propi i la línia evangelitzadora de La Salle.

L’equip de pastoral  vetlla  per dinamitzar i oferir als professors i als alumnes materials per treballar el lema del curs, els temps litúrgics, la reflexió del matí, les celebracions durant el curs, així com dinamitza accions solidàries amb diferents entitats i les activitats per cultivar la interioritat.

Eixos que defineixen la nostra Pastoral

Lema del curs
Anualment tots els centres educatius de La Salle treballem un valor del nostre caràcter propi a partir d’un lema únic per a tota la Institució. Un treball que s’adapta a l’edat dels alumnes.
Pastoral a casa
Comencem cada jornada escolar amb cinc minuts de reflexió personal entorn d’un tema relacionat amb els valors o la solidaritat i el compromís social. Celebrem els temps litúrgics més destacats de l’any, coneixem la vida del nostre Fundador Sant Joan Baptista de La Salle, fem ensenyament religiós escolar (ERE) i coneixem la realitat del tercer i quart món a través de diverses entitats.
Pastoral solidària
Al llarg de l’any els alumnes tenen la possibilitat de participar en diferents campanyes per poder ajudar a qui més ho necessita. El Domund, la campanya de Nadal i la campanya de Proide en són un bon exemple.
Pastoral juvenil
Pels alumnes adolescents el departament de pastoral ofereix diverses activitats per construir identitat i sentit de pertinença com són el Fem Xas a 1r d’ESO, diverses activitats de convivència, i la pujada a peu a Montserrat que realitzem conjuntament amb tots els centres educatius de La Salle de Catalunya.
Primera comunió

D’acord amb el Caràcter Propi, La Salle Bonanova ofereix a les famílies dels alumnes de 4t d’Educació Primària la possibilitat que els seus fills/es rebin la Primera Comunió a la Capella de l’escola. Per aquests alumnes, la catequesi comença a 3r d’Educació Primària i continua a 4t.

Per a cada nen i nena, la Primera Comunió és un esdeveniment important. En aquesta festa rebran Jesús d’una forma espiritual i misteriosa. Els més grans els ajudem perquè el rebin amb devoció, respecte i alegria.

Confirmació
Oferim als alumnes de 1r Batxillerat que ho desitgen, la possibilitat de rebre el sagrament de la Confirmació a la capella de l’escola. La preparació que reben els alumnes per rebre aquest sagrament es realitza a partir de trobades en grups reduïts dinamitzades per un monitor de l’escola amb l’objectiu d’aprofundir en els àmbits introduïts en les reunions generals. També realitzen accions reals de voluntariat i convivències.
Finestra oberta

És una escola de voluntariat on es promouen accions diverses de solidaritat amb la participació de la comunitat de Germans de La Salle, professors, pares, mares, alumnes, antics alumnes i altres persones que ho desitgen.

Aquestes accions estan relacionades amb l’ajuda a infants, joves, persones grans i malalts. L’esperit que anima aquestes accions és de col·laboració senzilla i cordial d’acord amb l’esperit de La Salle i amb la tradició de la nostra escola.

A través de Finestra oberta els alumnes, amb la col·laboració de les seves famílies, poden fer accions reals de voluntariat social a les diferents entitats amb les que col·laborem: residència casa misericòrdia, llar Joan Trias, Cottolengo, Germanetes, Estel d’Assís, centre obert Tria, Hospitalitat mare de Déu de Lourdes, Associació contra el càncer, Càritas entre d’altres.

Amb la finalitat de créixer com a educadors lasal·lians participem de diferents trobades en les quals podem compartir i créixer com a tals. Aquestes trobades estan organitzades bé pel sector de Catalunya, bé per la mateixa escola.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa a Catalunya, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.

La Fundació PROIDE (PROmoció i DEsenvolupament) va néixer l’any 1992 després de 10 anys de treballs en camps de solidaritat a l’Àfrica amb l’objectiu de garantir el dret a l’educació a Àfrica i Amèrica Llatina i promoure una educació transformadora a Catalunya.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website