Serveis a l'escola

EOAP

L’Equip d’Orientació i Assessorament Psicopedagògic de La Salle Bonanova té com a funció principal atendre la diversitat i donar suport al tutor i a la família. Detectar dificultats pot ajudar a prevenir que aquestes derivin cap a trastorns. L’EOAP és un equip multidisciplinar format per psicòlegs, logopedes, psicopedagogs i mestres d’educació especial. Tots amb una àmplia experiència en la tasca educativa. Aquest servei no té cap cost addicional.

Logopèdia

La Salle Bonanova ofereix el servei de logopèdia que diagnostica, valora i treballa per corregir dificultats en la pronúncia dels alumnes. Aquest servei està pensat per a alumnes d’infantil i els primers cursos de primària i es canalitza pels tutors. En cas d’intervenció dels logopedes, les sessions de 30 minuts es duen a terme en dies alterns amb un màxim de dues sessions setmanals i en horari extraescolar de manera individual o en grups de 2 o 3 alumnes. Aquest servei té cost addicional.

Menjador

A La Salle Bonanova entenem el servei de menjador com un espai educatiu per tant, amb uns objectius ben definits en una doble vessant: l’àpat i el lleure. Transversalment a aquests blocs de la proposta educativa, en ambdós espais, menjador i temps d’esbarjo, es treballa des d’una pedagogia activa per tal de potenciar, la convivència, el respecte, els valors i l’autonomia dels infants i joves.

Els menús són elaborats diàriament a la cuina de l’escola per un equip d’onze cuiners, dirigits pel Xef David amb l’assessorament de l'empresa Revisa en quant a la seguretat alimentària i l’elaboració dels menús. També elaborem menús per a alumnes amb intoleràncies o al·lèrgies diverses. Tots els menús estan elaborats per una dietista i passen els controls sanitaris de l’agència de salut pública de Barcelona.

Tant l’espai de menjador com l’espai de lleure estan supervisats per monitors de la Fundació Pere Tarrés els quals dinamitzen activitats diverses amb els alumnes.

Acollida i permanència

L’escola compta amb el servei d’aula d’acollida o permanència. És un servei gratuït (matí) i se’n pot fer ús al matí a partir de les 7:45 i fins a les 8:30 o bé a la tarda entre les 16:45 i les 19:00. En funció de l’edat dels alumnes, els espais i horaris poden variar. Aquest servei està vetllat per mestres de l’escola que coneixen els alumnes. En aquest espai els alumnes poden treballar lliurement aprofitant el temps per a les seves tasques personals d’estudi, o bé llegir i o jugar.

Infermeria

La Salle Bonanova compta amb un servei d’infermeria amb personal sanitari titulat que cobreix tot l’horari lectiu des de les 8:30 del matí fins a les 17:30 de la tarda. En aquest espai s’atenen els alumnes de l’escola que requereixen d’atenció mèdica a causa d’una lesió, indisposició, contusions, febre o altres afeccions. Des de la infermeria de l’escola es dinamitzen i organitzen les campanyes de vacunació establertes per l’Agència Municipal de Salut Pública de Barcelona. Aquestes campanyes de vacunació requereixen sempre de l’autorització de la família.

Biblioteca

La biblioteca escolar de La Salle Bonanova és un espai educatiu i dinàmic a mode de centre de recursos que conté documents en tot tipus de suport per a l’aprenentatge i per a la recerca. Esdevé un servei per al desenvolupament del currículum i del projecte educatiu de centre. La Biblioteca està vinculada al pla lector a través de la realització d’activitats amb els alumnes per tal d'ajudar a desenvolupar l'hàbit lector, presentació de nous llibres, préstec, assessorament per la recerca de fonts de coneixement, espai per l’estudi entre d’altres, són algunes de les activitats que es dinamitzen a través d’aquest espai.

Extraescolars

Les activitats extraescolars són una bona eina per completar la formació d’infants i joves. Poder-les triar, permet treballar i desenvolupar les intel·ligències múltiples de cada individu en funció dels interessos, les necessitats o les capacitats, amb la finalitat de desenvolupar-les al màxim.

"Cada ésser humà té una combinació única d’intel·ligències. Aquest és el repte educatiu fonamental".
– Howard Gardner

La participació en activitats extraescolars ofereix una forma de socialització fora del context formal de l’escola i de la família, afavoreix la relació entre iguals, la tolerància, l’acceptació d’altres punts de vista, la consolidació de valors com la cooperació, el respecte a l’altre i les normes bàsiques de comportament en entorns entre iguals. Tot un aprenentatge per a la vida!.

En aquest sentit l’escola ofereix una molt àmplia oferta d’extraescolars en àmbits diversos des de P3 a 2n de Batxillerat.

Club esportiu

Des del 1983 el Club Esportiu La Salle Bonanova participa activament en la formació dels alumnes de l’escola. L’ideal "humanista i formatiu" de l’esport, així com els valors i la filosofia tradicionalment promocionats pel Club són una eina molt potent per ajudar als alumnes a créixer com a persones. Així doncs, tots els alumnes de l’escola, des del d’infantil fins al batxillerat, tenen la possibilitat de formar-se al costat de professionals de l’educació física i l’esport. Des del Club Esportiu La Salle Bonanova oferim un ampli ventall d’esports on cada alumne pot desenvolupar les seves habilitats motrius i compartir els valors de l’esport de base. Proporcionar la pràctica de l’esport, col·laborar en el desenvolupament integral de l’alumne, promocionar els hàbits saludables en el temps de lleure, treballar els valors com l’esforç, el sentit de pertinença i la disciplina entre d’altres i, promoure la integració social en un entorn saludable.

EL club ofereix dues línies de servei: activitats extraescolars pels més petits i esport federat a partir de tercer de primària. Les disciplines esportives que es practiquen al Club esportiu La Salle Bonanova són sis: futbol, bàsquet, handbol, vòlei, hoquei patins i gimnàstica rítmica.

Activitats a l’estiu

La darrera setmana de juny i durant el mes de juliol, l’escola ofereix a l’alumnat d’Infantil i Primària la possibilitat de participar a les activitats d’estiu. Un projecte d’activitats formatives i lúdiques en llengua materna i anglès exclusiu per a nens i nenes de l’escola i liderat per un equip de mestres i monitors de La Salle Bonanova que ja coneixen els alumnes.

En aquest període es realitzen activitats lúdiques, jocs d’entreteniment i esportius. Hi ha tallers, música, manualitats, audiovisuals... en horari de matí i tarda amb servei de menjador inclòs.

L’escola també ofereix la possibilitat de participar en campus lingüístics tant a l’Alt Urgell com a Anglaterra o Irlanda durant el mes de juliol.

Summer Camp Anglaterra

L’escola ofereix la possibilitat de participar en campus lingüístics d'Anglaterra durant el mes de juliol.

  • 3 hores/sessions d’anglès cada dia (de dilluns a divendres).
  • Classes impartides al campus amb professors nadius.
  • Grups de 12 estudiants de diferents nacionalitats.
  • Examen inicial de nivell per formar els grups d’estudi.
  • Certificat acreditatiu de la realització de l’estada.
  • Llibres i el material corresponent.
  • Programa d’activitats esportives i culturals.

Aparcament

L’escola compta amb un ampli pàrquing privat. A les hores punta d’entrada i sortida de l’escola el pàrquing compta amb personal que ordena el trànsit i l’aforament de vehicles. Per accedir al recinte en vehicle (cotxe o moto) per recollir o acompanyar alumnes al migdia i en horari extraescolar, a partir de les 18:15 hores, cal disposar d’una tarja que es pot adquirir o renovar a l’administració del centre.

Objectes perduts

L’escola compta amb un servei d’objectes perduts on es cataloguen i custodien degudament identificats. EL servei compta amb un horari de recollida. Pels alumnes d’infantil aquest espai es troba a la recepció d’Infantil. Per a la resta d’alumnes es troba a l’edifici principal. Des d’aquest servei recorden als usuaris la importància de marcar la roba perquè es pugui lliurar a la persona que l’hagi perdut o extraviat.

Cantina

És el lloc que l’escola destina a la venda de begudes no alcohòliques i alguns queviures. Està oberta de dilluns a divendres, de 7:30 a 11:30 h., de 13:30 a 19:00 h. i els dissabtes de 8 a 14 h. Es troba situada a la zona alta del gol oest l’estadi de futbol de l’escola.

Poliesportiu

Les instal·lacions de l’escola es completen amb un poliesportiu que compta amb pista coberta amb parquet per a la pràctica d’esports col·lectius així com, sales de musculació i fitness i piscina tot al servei dels alumnes, les seves famílies i abonats.

Residència universitària

L’escola ofereix el servei de residència universitària amb habitació individual i diferents modalitats de pensió els set dies de la setmana, als joves que volen estudiar en els diversos centres d’Ensenyament Superior de Barcelona o rodalies. S’atén, prioritàriament, els estudiants que venen d’escoles de La Salle. Actualment disposem de 170 places. S'ofereix la posibilitan que els residents hi puguin romandre al llarg del cap de setmana. La residència també acull grups durant els meses d'estiu. La residència té organització i funcionament propis.

Informació: 932 540 965

Botiga virtual

Servei de venda online de la roba escolar i esportiva que necessiten els i les alumnes de La Salle Bonanova. Podeu trobar tots els articles al mateix portal. Les comandes es poden rebre directament a domicili o a l’escola.

Per tenir accés a la botiga online primer cal registrar-se al portal de uni4me fent clic al botó d'accés a la botiga virtual.

La botiga roman oberta les 24 hores del dia els 365 dies de l'any amb les talles disponibles per a reposicions. El termini de lliurament a domicili és de 2 o 3 dies.

Telèfons d'atenció al client: 931847229 | WhatsApp: 681339988

CreaEscola Quality Certificate for Education Website